Abordare
Care este, defapt, plus-valoarea unui designer de interior?
Ajutorul specializat primit de la un designer de interior își atinge potențialul maxim dacă designerul este contactat de la stadiul „gri” al amenajării (iar nu de la „gata”). Asta înseamnă atunci când NU sunt montate prize, întrerupătoare, corpuri de iluminat, obiecte sanitare, NU s-au gletuit și vopsit pereții, NU s-au montat parchet, ceramică, plinte, alte finisaje.
Design interior nu înseamnă doar mobilă și decorațiuni. Designerul te poate ajuta și cu schemele pentru iluminat, idei de nișe, scafe, poziționarea corectă a prizelor, întrerupătoarelor, firelor pentru corpurile de iluminat, idei de mobilier din rigips, schimbarea unor funcțiuni pentru un circuit mai practic în spațiu. El cunoaște din breaslă furnizorii recomandați de gresie, faianță, vopsea, precum și alte finisaje alternative la care poate nu te-ai fi gândit.
Am scris mai jos câteva concluzii care mi s-au relevat după ce informația învățată tehnico-științifică s-a coroborat cu pasiunea, intuiția creativă și experiența practică din proiecte.
Prin niște joculețe vizuale și de auto-cunoaștere designerul te ajută să identifici ce te reprezintă cu adevărat, astfel încât nu te vei plictisi de obiectele alese iar designul nu se va demoda.
Nu doar clientul are nevoi, ci si spațiul. Designerul extrage esența nevoilor tale și ale spațiului și îți va face propuneri personalizate – în egală măsură funcționale, estetice și de psihologie ambientală.
Creează zonificări diferite într-o cameră, evitând uzitata așezare a mobilei ”de jur împrejur” și fructifică orice colț.
Designerul înlătură riscul cumpărăturilor impulsive. Toate achizițiile vor avea sens împreună pentru că designerul gândește conceptul omogen pentru toate obiectele, înainte de implementare.
Designerul te consiliază care sunt produsele cheie care merită o investiție mai mare și care sunt produsele de compromis (cheap buy).
Aportul unui designer este un real salvator de timp și energie, pentru că îți face lista de cumpărături, face schițe tehnice de mobilier, le discută direct cu producătorii.
Salvează și bani – proiectul de design interior are avantajul de a elimina cheltuieli inutile care apar la scurt timp după o amenajare selfmade – precum reparații, înlocuiri de produse, completări.
Designerul cunoaște furnizorii de pe piață și îți va găsi cele mai avantajoase produse, luând în calcul toate cele agreate – buget, dimensiuni, culori, formă, materiale.
Amenajarea finală LIVE va fi mai frumoasă decât pe orice planșă pentru că designerul vizualizează mental detalii și legături care nu pot fi reproduse.
Designerul face ca o amenajare pe orice buget să aibă un aer premium și cu bun gust.
Pașii colaborării noastre:
Prin derularea acestor pași, intenția mea este ca după mutare să se creeze o rezonanță neașteptată între spațiul amenajat și persoana care îl ocupă. Multe dintre detaliile din concept își vor face simțită plus-valoarea după folosirea spațiului în concret.

NE CUNOAȘTEM. CUNOAȘTEM SPAȚIUL.
Vizităm împreună spațiul, îl pozez și măsor. Punctăm principalele nevoi ale spațiului.
IDENTIFICĂM ELEMENTELE PERSONALE
Vreau să aflu despre pasiuni, rutine, hobby-uri, stil de viață, activități. Locuri din lume care te inspiră. Do’s and don’ts. Piesele-cheie, paleta de culori, materiale preferate.
Ne vom ajuta de Broșura DUENDE și de un Quiz personalizat.
CREEZ UN MOODBOARD
Prin îmbinarea tuturor informațiilor, voi concepe un MOODBOARD personalizat. Este vorba despre o planșă cu imagini inspiraționale, culori, texturi, finisaje. Scopul este de a agrea atmosfera locului și tematica înspre care mergem.
CREEZ CONCEPTUL VIZUAL IN EXTENSO
Etapa de creație personalizată a Conceptului ține cont de elemente estetice și funcționale, activitățile desfășurate zilnic, tabieturi, rutine, ergonomii, capete de perspectivă, liniarități, fluidizări în spațiu. Scopul este să realizez un proiect vizual complet.
Vezi aici ce cuprinde CONCEPTUL DE DESIGN.