Abordare

Care este, defapt, plus-valoarea unui designer de interior?

 

  1. Prin niște joculețe vizuale și de auto-cunoaștere designerul te ajută să identifici ce te reprezintă, care sunt acele lucruri de care nu te vei plictisi.
  2. Va extrage esența nevoilor și îți va face propuneri personalizate – atât de funcționale, cât și estetice și de psihologie ambientală. Face zonificări comode și îmbietoare, diferite de uzitata așezare a mobilei ”de jur împrejur”.
  3. Toate achizițiile vor avea sens împreună și designul nu se va demoda. Practic, designerul aduce perenitate amenajării pentru că îți creează un CONCEPT vizual ANTERIOR oricărei ACHIZIȚII. Și aceasta în baza unei analize care face ca totul să fie în final omogen.
  4. Designerul te va sfătui care sunt produsele cheie care merită o investiție mai mare și care sunt produsele de compromis (cheap buy).
  5. Aportul unui designer este un real salvator de timp și energie, pentru că îți face lista de cumpărături, face schițe, discută cu furnizorii.
  6. Salvează și bani – proiectul de design interior are avantajul de a elimina cheltuieli inutile care apar la scurt timp după o amenajare selfmade – precum reparații, înlocuiri de produse, completări.
  7. Designerul cunoaște furnizorii de mobilier de pe piață și îți va găsi cele mai avantajoase produse, luând în calcul toate cele agreate – buget, stil, dimensiuni, culori, materiale.
  8. Pentru că pe cont propriu gândești obiectele individual și le alegi pe rând, designerul înlătură riscul lui ”nu îmi mai place” și cumpărăturile impulsive. 
  9. Amenajarea finală LIVE va fi mai frumoasă decât pe orice planșă pentru că designerul vizualizează mental detalii/legături care nu pot fi reproduse.
  10. Designerul face ca o amenajare pe orice buget să aibă un aer premium și cu bun gust.

Pașii colaborării noastre:

1

Ne cunoaștem.
Cunoaștem spațiul

2

Identificăm elementele personale
cu ajutorul unei broșuri și al unui quiz

3

Creez un moodboard

4

Creez conceptul vizual
in extenso

5

Implementăm conceptul prezentat

Prin derularea acestor pași, intenția mea este ca după mutare să se creeze o rezonanță neașteptată între spațiul amenajat și persoana care îl ocupă. Astfel, multe dintre detaliile din concept își vor face simțită plus-valoarea după folosirea spațiului în concret.

NE CUNOAȘTEM. CUNOAȘTEM SPAȚIUL.

Vizităm împreună spațiul, îl pozez și măsor. Punctăm principalele nevoi ale spațiului. 

IDENTIFICĂM ELEMENTELE PERSONALE

Vreau să aflu despre pasiuni, rutine, hobby-uri, stil de viață, activități. Locuri din lume care te inspiră. Do’s and don’ts. Piesele-cheie, paleta de culori, materiale preferate. 

Ne vom ajuta de Broșura DUENDE și de un quiz personalizat.

 

CREEZ UN MOODBOARD

Prin îmbinarea tuturor informațiilor, voi concepe un MOODBOARD personalizat. Este vorba despre o planșă cu imagini inspiraționale, culori, texturi, finisaje. Scopul este de a agrea atmosfera locului și tematica înspre care mergem.

CREEZ CONCEPTUL VIZUAL IN EXTENSO

Etapa de creație personalizată a conceptului ține cont de elemente estetice și funcționale, activitățile desfășurate zilnic, tabieturi, rutine, ergonomii, capete de perspectivă, liniarități, fluidizări în spațiu. Scopul este să realizez un proiect vizual complet.

Vezi aici ce cuprinde CONCEPTUL DE DESIGN.

IMPLEMENTĂM CONCEPTUL PREZENTAT

Implementarea conceptului înseamnă partea de punere în aplicare a Conceptului – înseamnă renovarea, lucrările ”de şantier” și nu în cele din urmă achiziționarea produselor conform conceptului. 

Vezi aici ce cuprinde PROIECTUL COMPLET DE DESIGN INTERIOR.