Abordare

Care este, defapt, plus-valoarea unui designer de interior?

 

  1. Prin niște joculețe vizuale și de auto-cunoaștere designerul te ajută să identifici ce te reprezintă, care sunt acele lucruri de care nu te vei plictisi, astfel încât designul să nu se demodeze. 
  2. Va extrage esența nevoilor și îți va face propuneri personalizate – funcționale, estetice și de psihologie ambientală.
  3. Creează zonificări diferite într-o cameră, evitând uzitata așezare a mobilei ”de jur împrejur”.
  4. Designerul înlătură riscul cumpărăturilor impulsive. Toate achizițiile vor avea sens împreună pentru că designerul face o analiză coroborată înainte de implementare. Practic, designerul îți creează un CONCEPT vizual omogen ANTERIOR oricărei ACHIZIȚII.
  5. Designerul te va sfătui care sunt produsele cheie care merită o investiție mai mare și care sunt produsele de compromis (cheap buy).
  6. Aportul unui designer este un real salvator de timp și energie, pentru că îți face lista de cumpărături, face schițe, le discută cu furnizorii.
  7. Salvează și bani – proiectul de design interior are avantajul de a elimina cheltuieli inutile care apar la scurt timp după o amenajare selfmade – precum reparații, înlocuiri de produse, completări.
  8. Designerul cunoaște furnizorii de mobilier de pe piață și îți va găsi cele mai avantajoase produse, luând în calcul toate cele agreate – buget, dimensiuni, culori, formă, materiale.
  9. Amenajarea finală LIVE va fi mai frumoasă decât pe orice planșă pentru că designerul vizualizează mental detalii, legături care nu pot fi reproduse.
  10. Designerul face ca o amenajare pe orice buget să aibă un aer premium și cu bun gust.

Pașii colaborării noastre:

1

Ne cunoaștem.
Cunoaștem spațiul

2

Identificăm elementele personale
cu ajutorul unei broșuri și al unui quiz

3

Creez un moodboard

4

Creez conceptul vizual
in extenso

5

Implementăm conceptul prezentat

Prin derularea acestor pași, intenția mea este ca după mutare să se creeze o rezonanță neașteptată între spațiul amenajat și persoana care îl ocupă. Multe dintre detaliile din concept își vor face simțită plus-valoarea după folosirea spațiului în concret.

NE CUNOAȘTEM. CUNOAȘTEM SPAȚIUL.

Vizităm împreună spațiul, îl pozez și măsor. Punctăm principalele nevoi ale spațiului. 

IDENTIFICĂM ELEMENTELE PERSONALE

Vreau să aflu despre pasiuni, rutine, hobby-uri, stil de viață, activități. Locuri din lume care te inspiră. Do’s and don’ts. Piesele-cheie, paleta de culori, materiale preferate. 

Ne vom ajuta de Broșura DUENDE și de un quiz personalizat.

 

CREEZ UN MOODBOARD

Prin îmbinarea tuturor informațiilor, voi concepe un MOODBOARD personalizat. Este vorba despre o planșă cu imagini inspiraționale, culori, texturi, finisaje. Scopul este de a agrea atmosfera locului și tematica înspre care mergem.

CREEZ CONCEPTUL VIZUAL IN EXTENSO

Etapa de creație personalizată a conceptului ține cont de elemente estetice și funcționale, activitățile desfășurate zilnic, tabieturi, rutine, ergonomii, capete de perspectivă, liniarități, fluidizări în spațiu. Scopul este să realizez un proiect vizual complet.

Vezi aici ce cuprinde CONCEPTUL DE DESIGN.

IMPLEMENTĂM CONCEPTUL PREZENTAT

Implementarea conceptului înseamnă partea de punere în aplicare a Conceptului – înseamnă lucrările ”de şantier”, achiziționarea produselor conform conceptului. 

Vezi aici ce cuprinde PROIECTUL COMPLET DE DESIGN INTERIOR.