Abordare

Care este, defapt, plus-valoarea unui designer de interior?

 

Ajutorul specializat primit de la un designer de interior își atinge potențialul maxim dacă designerul este contactat de la stadiul „gri” al amenajării (iar nu de la „gata”). Asta înseamnă atunci când NU sunt montate prize, întrerupătoare, corpuri de iluminat, obiecte sanitare, NU s-au gletuit și vopsit pereții, NU s-au montat parchet, ceramică, plinte, alte finisaje.

Design interior nu înseamnă doar mobilă și decorațiuni. Designerul te poate ajuta și cu schemele pentru iluminat, idei de nișe, scafe, poziționarea corectă a prizelor, întrerupătoarelor, firelor pentru corpurile de iluminat, idei de mobilier din rigips, schimbarea unor funcțiuni pentru un circuit mai practic în spațiu. El cunoaște din breaslă furnizorii recomandați de gresie, faianță, vopsea, precum și alte finisaje alternative la care poate nu te-ai fi gândit.

Am scris mai jos câteva concluzii care mi s-au relevat după ce pasiunea s-a coroborat cu informația învățată și experiența practică din proiecte.

 

  1. Printr-un „flow” de cunoaștere te ajutăm să identifici ce te reprezintă cu adevărat, astfel încât nu te vei plictisi de obiectele alese după un an, iar designul nu se va demoda. 

  2. Nu doar clientul are nevoi, ci si spațiul. Vom extrage esența nevoilor tale și ale spațiului și îți vom face propuneri personalizate – în egală măsură funcționale, estetice și de psihologie ambientală.

  3. Creăm zonificări diferite într-o cameră, evitând uzitata așezare a mobilei ”de jur împrejur” fructificând fiecare colț.

  4. Înlăturăm riscul cumpărăturilor impulsive. Vom avea un concept omogen vizând toate spațiile și obiectele înainte de orice achiziție.

  5. Vei afla de la noi care sunt produsele cheie din conceptul tău care merită o investiție mai mare și care sunt produsele de compromis (low-budget buy).

  6. Îți salvăm timp și energie, pentru că: vom face lista de cumpărături cu linkuri, schițe tehnice de mobilier pentru ateliere, discutăm direct cu furnizorii pentru fluidizarea implementării.

  7. Salvăm bani, privind în timp – un concept de design interior are avantajul de a elimina cheltuieli inutile care apar la scurt timp după o amenajare selfmade – precum reparații, înlocuiri de produse, completări.

  8. Dintre furnizorii cercetați de pe piață vom propune produse avantajoase, luând în calcul dimensiuni, buget, culori, forme, materiale.

  9. Amenajarea finală LIVE va fi mai frumoasă decât pe orice planșă pentru că vizualizăm mental detalii și legături care nu pot fi reproduse.

  10. Vom urmări ca amenajarea să aibă un aer premium, cu suflet și cu bun gust.

Pașii colaborării noastre:

Prin derularea acestor pași, intenția mea este ca după mutare să se creeze o rezonanță neașteptată între spațiul amenajat și persoana care îl ocupă. Multe dintre detaliile din concept își vor face simțită plus-valoarea după folosirea spațiului în concret.

NE CUNOAȘTEM. CUNOAȘTEM SPAȚIUL.

Vizităm împreună spațiul, îl pozez și măsor. Punctăm principalele nevoi ale spațiului. 

IDENTIFICĂM ELEMENTELE PERSONALE

Vreau să aflu despre pasiuni, rutine, hobby-uri, stil de viață, activități. Locuri din lume care te inspiră. Do’s and don’ts. Piesele-cheie, paleta de culori, materiale preferate. 

Ne vom ajuta de Broșura DUENDE și de un Quiz personalizat.

 

CREEZ UN MOODBOARD

Prin îmbinarea tuturor informațiilor, voi concepe un MOODBOARD personalizat. Este vorba despre o planșă cu imagini inspiraționale, culori, texturi, finisaje. Scopul este de a agrea atmosfera locului și tematica înspre care mergem.

CREEZ CONCEPTUL VIZUAL IN EXTENSO

Etapa de creație personalizată a Conceptului ține cont de elemente estetice și funcționale, activitățile desfășurate zilnic, tabieturi, rutine, ergonomii, capete de perspectivă, liniarități, fluidizări în spațiu. Scopul este să realizez un proiect vizual complet.

Vezi aici ce cuprinde CONCEPTUL DE DESIGN.

ASIS LA IMPLEMENTARE

Implementarea conceptului înseamnă partea de punere în aplicare a Conceptului – înseamnă lucrările ”de şantier”, achiziționarea produselor conform Conceptului. 

Vezi aici ce cuprinde PROIECTUL COMPLET DE DESIGN INTERIOR.