Blog

Lămpile DiaBuga, roomies cu energie pozitivă

Peste Dia Buga Handmade Design am dat atunci când căutam corpuri de iluminat pentru proiectele mele. Am obiceiul să caut produse create în România, de oameni pasionați, talentați și creativi, în ateliere mici, înainte de a verifica magazinele cu produse de serie sau importate.

Lampa DiaBuga într-o amenajare Duende de LUNA

Voiam o lampă simplă dar memorabilă, aerată, fără colțuri, caldă. Și așa am găsit lampa Woody.

Pentru mine corpurile de iluminat înseamnă 30% din impactul dat asupra unei încăperi și recunosc că alegerea corpurilor de iluminat pentru proiectele de amenajări este partea pe care o fac cu cea mai mare plăcere.

Așa cum frumos mi-a spus Diana, ”lumina are un rol foarte important în percepția asupra spațiului, având capacitatea de a modifica radical dispoziția unei persoane”.

Diana creează lămpile cu mâinile ei, prin modelare la cald, printare 3d, împletire, pictat manual. Lămpile rezultate sunt translucide, ondulate, libertine, moderne, diafane sau excentrice. Și nu în ultimul rând, distribuie lumina frumos. Iar prețurile sunt mai mult decât decente pentru o investiție a la long, semnată de un designer de produs.

Despre ea Dia spune că ”am curajul să îmi trăiesc viața într-un mod creativ și să mă exteriorizez prin obiecte care își spun povestea, înfrumusețând orice spațiu care le găzduiește” – ceea ce mă încântă tare!

Redau mai jos descrierile Dianei pentru fiecare corp de iluminat, pentru că sunt prea simpatice:

WOOD: ”Am fost creată din furnir, material nobil ce își poartă vârsta și esența prin desenele și defectele unice, transformând un material oarecare într-o poveste. Făcută manual, special pentru a aduce căldura naturii în spațiul tău personal, îți luminez zâmbetul.

CLOUD: ”Sunt libertină și asta mi se trage de la formele curajoase care au fost modelate la căldură. Am un milion de idei care izvorăsc din mintea mea creață. Vreau să împărtășim, trăiri, bucurii și griji. Hai să ne spunem povești până noaptea târziu.”

CURLY: ”Sunt modernă și mă potrivesc spațiilor deschise, pline de idei îndrăznețe. Mă integrez ușor cu restul obiectelor din spațiul tău, fiind versatilă. ”

MAGNETO: ”Sunt excentrică și mă integrez în stilul industrial, potrivit personalităților puternice. Poate par rece la prima vedere, însă eman o lumină caldă.”

INVISIBLE: ”Îmi plac liniile ondulate, prelungiri ale unor idei creative transpuse în formele mele. Transparența mea o să genereze un joc de lumini fluid, care stimulează imaginația. Dacă îți place energia mării, te port pe valuri înalte.”

PAINTED: ”Sunt pictată manual și fiecare element care îmi scrie povestea mă face unică. Înveselesc orice spațiu și ofer o notă de originalitate încăperilor. Mă poți personaliza în funcție de starea ta de spirit și preferințele care te definesc. Hai să ne jucăm!

3D PRINTED –  ROOTS: ”Am prins contur cu ajutorul tehnologiei imprimantelor 3D. Acestea generează straturi succesive de material, după anumite tipare prestabilite. Procesul creator a fost îndelungat și complex, dar versiunea mea a prins forma ideală pentru a da viață unor umbre fascinante. Jocul de lumini și umbre îți transformă complet camera, transportându-te în scenarii sau locuri în care ai vrea să ajungi.”

3D PRINTED – NEST: ”Formele și desenele grafice care mă definesc, au fost inspirate din natură. Mă identific cu mișcarea frunzelor în bătaia vântului, cu liniile perfect asimetrice și organice a naturii care nu a pictat nimic greșit.”

GEO: ”Am margini bine definite și am adunat un conglomerat de forme geometrice care mă completează.”

Multă imaginație și succes, Diana! Mai multe despre lămpile create în România, Cluj Napoca, vedeți aici.

13 august 2020