Blog

Colaje spectaculoase, by Ovidiu Solcan

Pe Ovidiu Solcan l-am găsit online atunci când lucram la conceptul de design al apartamentului de vis al prietenei mele bune, Andra.

Îi place mult, mult Brâncuși și căutam un tablou reușit cu portretul lui. Ceva nu foarte realist, să nu fie nici poză print, nici pictură, nici prea abstract, nici prea jucăuș, nici prea serios. Și având aceste criterii, am văzut minunatul colaj devenit deja celebru în online, portretul lui Brâncuși, alb-negru, făcut din bucățele mici de ziar al lui Ovidiu Solcan.

Mi se pare o operă de artă extraordinar de frumoasă și specială. Cu siguranță un tablou memorabil, pe care l-aș pune și în casa mea. Despre munca depusă, nici nu găsesc cuvinte: câtă răbdare (spune el cam 200 ore/tablou), câte ziare și reviste reciclate în acest fel artistic! Citisem că tabloul cu Bob Marley realizat de Ovidiu Solcan a fost postat și pe pagina de Instagram oficială a lui Bob Marley.

Mi se pare că acest tip de tablou realizat prin tehnica colajului este foarte versatil și ușor de integrat într-o locuință sau spațiu public, datorită faptului că poate fi realizat atât color, cât și alb-negru, menținându-și în ambele variante o formă de impact puternic. Iar tehnica folosită, rară, reușește să creeze operei un mix interesant, echilibrat – fun și prestant totodată. Mai mult, faptul că sunt reprezentate portrete face ca opera să fie one of a kind, transmite un mesaj puternic. Și, cel mai mult îmi place că portretul ales va releva într-un mare și spectaculos fel personalitatea proprietarului, creând un ambient cald, personalizat, unic, de suflet.

Succese! Mai multe detalii despre operele lui Ovidiu Solcan găsiți aici.

11 noiembrie 2019