Povestea mea

 

 

În spatele DUENDE de Luna sunt eu, Laura, de profesie avocat, cu o veche și vie pasiune pentru designul interior care acum mi-a devenit și ocupație part-time.

Ca avocat am învățat să creez – contracte, pledoarii, strategii juridice. Deşi avocatura este o profesie creativă complexă, într-un univers juridic fascinant care mereu mă provoacă, spiritul meu simţea nevoia de a-şi exploata latura şi mai creativă de atât, mai vizuală.

Un moment fericit a adus designul de interior în viața mea de avocat, fiind nevoie de amenajarea noului birou al societății de avocați din care făceam parte. Bineînțeles că m-am ocupat de proiectul de amenajare cu mare entuziasm. Și așa înclinația mi-a fost încurajată. Nu după mult timp, după o serie de cursuri, proiecte de design şi mai multe vise boeme s-a născut DUENDE de Luna, printr-o decizie ”hai să!”, într-un moment de declick curajos.

Aș zice că din avocatură aduc în DUENDE de Luna viziunea asupra imaginii de ansamblu, atenția la detalii și răbdarea pentru rezultat. Cred că este important ca un designer de interior să aibă o gândire pe cât de creativă, pe atât de pragmatică.

Despre mine pot să spun că găsesc inspirație în orice, nu există „mă plictisesc”, sunt curioasă, implicată și cu energia de ”a face”. Mă încântă vibe-ul spaniolesc, muzica fado, arhitectura maură, detaliile andaluziene, plajele cu mangrove și pădurile tropicale care ascund cascade. Și abia aștept să văd riad-urile senzuale din Marrakech!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DUENDE, din spaniolă, înseamnă acea putere misterioasă care inspiră, aduce entuziasm, bucurie. Și pentru mine asta înseamnă designul interior. Cuvântul este folosit în artă și deseori în flamenco pentru a descrie o stare de emoție intensă, pasiune și expresie din interior. Poate fi tonusul cântăreţului, expresia dansatorului, zvâcul chitaristului, imaginația pictorului. Este forţa care te inspiră, energia care te mişcă. Iar LUNA este un simbol care mă fascinează, poate că este un fel de ”persona” pentru mine.

Cred că totul ține de perspectivă și că spaţiul în care trăim este un ”generator” foarte puternic al stării de spirit, un catalizator pentru inspiraţia fiecăruia dintre noi. Am învățat că zonificarea spațiilor noastre ne influențează modul în care ne petrecem timpul, socializăm, ne relaxăm, deci ne educă stilul de viață.

Punctul forte în modul meu de lucru? Îmi doresc să amenajez spații care surprind autenticitatea proprietarului.  Țin ca spațiul să aibă personalitate, caut provocarea de a cunoaște și pune în valoare gusturile fiecărui client. În plus, pentru fiecare proiect stabilesc niște elemente cheie și creez un echilibru între investițiile a la long (premium) și piesele de compromis (on budget).

Cel mai mult la rolul meu de designer îmi place că am un imens entuziasm atât pentru rezultat, cât și pentru etapele de parcurs până acolo, alături de client. 

După mine, un design de interior nu este niciodată frumos sau urât, ci transmite sau nu o stare, te face să rezonezi sau nu. Așa cum îmi place să spun, frumuseţea este în ochii privitorului, înainte de toate.

 

Pregătire profesională. Formare.

 

 

 

Formare în Design interior Avansați, Creative learning by Designist (febr-april 2020)

Formare profesională Design interior Avansați, DallesGO, prof. Andreea Mureșan (nov 2019-febr 2020)

Certificat COR ”decorator interioare” acreditat de Ministerul Educației Naționale, 2019

Certificări Autocad și Photoshop pentru Designeri de interior (iul-oct 2019)

Formare profesională specializată, modul extensiv 6 luni Design interior Avansat – Spații publice, Atelierele Ilbah (iun-dec 2019)

Formare profesională Design interior inițiere, prof. Miruna Ardelean (nov 2018-febr 2019)

Curs Design Interior by Masquespacio, Domestika.org (iulie 2019)

Curs Creative learning, Design interior, prof. Martine Claessens, by Designist (nov 2017-ian 2018)