Povestea mea

 

 

În spatele DUENDE de Luna sunt eu, Laura, de profesie avocat, cu o veche și vie pasiune pentru designul interior care acum mi-a devenit și ocupație part-time.

Ca avocat am învățat să creez – contracte, pledoarii, strategii juridice. Deşi avocatura este o profesie creativă complexă, într-un univers juridic fascinant care mereu mă provoacă, spiritul meu simţea nevoia de a-şi exploata latura şi mai creativă de atât, mai vizuală.

Un moment fericit a adus designul de interior în viața mea de avocat, fiind nevoie de amenajarea noului birou al societății de avocați din care făceam parte. Bineînțeles că m-am ocupat de proiectul de amenajare cu mare entuziasm. Și așa înclinația mi-a fost încurajată. Nu după mult timp, după o serie de cursuri, proiecte de design şi mai multe vise boeme s-a născut DUENDE de Luna, printr-o decizie ”hai să!”, într-un moment de declick curajos.

Aș zice că din avocatură aduc în DUENDE de Luna viziunea asupra imaginii de ansamblu, atenția la detalii și răbdarea pentru rezultat. Cred că este important ca un designer de interior să aibă o gândire pe cât de creativă, pe atât de pragmatică.

Despre mine pot să spun că găsesc inspirație oricând, în orice, nu există „mă plictisesc”, sunt curioasă și cu energia de ”a face”. Cred că nimic nu este absolut și că totul ține de perspectivă și atitudine.

Mă încântă vibe-ul spaniolesc, muzica fado, arhitectura maură, detaliile andaluziene, plajele și pădurile tropicale care ascund cascade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DUENDE, din spaniolă, înseamnă acea putere misterioasă care inspiră, aduce entuziasm, bucurie. Și pentru mine asta înseamnă designul interior. Cuvântul este folosit în artă și deseori în flamenco pentru a descrie o stare de emoție intensă, pasiune, autenticitate și expresie din interior. Poate fi tonusul vocii cântăreţului, expresia dansatorului, zvâcul chitaristului, imaginația pictorului. Este forţa care te inspiră, energia care te mişcă. Este un concept complex și subtil, ce trebuie simțit pentru a fi înțeles. Iar luna este un simbol care mă fascinează, poate că este un fel de ”persona” pentru mine.

Îmi doresc să amenajez spații care surprind autenticitatea proprietarului. Cred că spaţiul în care trăim este un ”generator” foarte puternic al stării de spirit, un catalizator pentru motivaţia și inspiraţia fiecăruia dintre noi. Ador provocarea de a cunoaște și potența stilul fiecărui client.

Punctul forte în modul meu de lucru? Pentru fiecare proiect creez un echilibru între investițiile a la long (premium) și piesele on budget (ieftine), stabilesc niște elemente cheie și țin ca spațiul să aibă personalitate.

Pentru mine aș alege texturile au naturel, piesele sculpturale, atmosfera îmbietoare, acel confort nepretențios. Aș adăuga un iz oriental acolo unde este loc, un obiect de suflet într-un colț intim, un strop de culoare pe o paletă de neutre, plante verzi și lumini de ambient.

După mine, un design de interior nu este niciodată frumos sau urât, ci transmite sau nu o stare, te face să rezonezi sau nu. Cu alte cuvinte, îmi place să spun că frumuseţea este în ochii privitorului, mai înainte de toate.

 

Pregătire profesională. Formare.

 

 

 

Formare în Design interior Avansați, Creative learning by Designist (febr-april 2020)

Formare profesională Design interior Avansați, DallesGO, prof. Andreea Mureșan (nov 2019-febr 2020)

Certificat COR ”decorator interioare” acreditat de Ministerul Educației Naționale, 2019

Certificări Autocad și Photoshop pentru Designeri de interior (iul-oct 2019)

Formare profesională specializată, modul extensiv 6 luni Design interior Avansat – Spații publice, Atelierele Ilbah (iun-dec 2019)

Formare profesională Design interior inițiere, prof. Miruna Ardelean (nov 2018-febr 2019)

Curs Design Interior by Masquespacio, Domestika.org (iulie 2019)

Curs Creative learning, Design interior, prof. Martine Claessens, by Designist (nov 2017-ian 2018)