Apartamentul AIR. Inspirație la meditație și mișcare

Amenajare – Stadiul final

Proiectul AIR este cu un vibe aparte. L-am numit AIR pentru că proprietarul, Mircea, este instructor de AIR Yoga și pentru că apartamentul are ca element central în living un hamac de air yoga.

Înafară de hamac, două alte MUST-uri în amenajare au fost: ”SAUNĂ ÎN DORMITOR și duș walk-in”. Recunosc, a fost interesant gândul să includem o saună într-o amenajare de apartament, la etajul 9, însă este, clar, doable!

Mircea a dorit să aibă în apartament atât un feeling de inspirație asiatică, cât și un aer de New York. Armosfera de inspirație asiatică a fost creat prin zone joase, de meditație, prin accesorii personale precum tabloul cu Sadghuru, plante tropicale, hamac, saună. Atmosfera de cafenea newyorkeză se resimte în bucătăria cool, cu masa înaltă tip bar, finisaj de cărămidă, țevile aparente vopsite în nuanța cuprului, polițe din lemn cu obiectele la vedere. Așa că tot spațiul este airy, atipic, cu focus pe înălțimi în antiteză: fie aproape de tavan, fie la podea.

Finisajele au o tentă industrială păstrată în limite calde, ce permite accentuarea cu micile obiecte de mobilier și decor eclectice – precum tabloul Cow. Am propus pentru pardoseală un mixt dintre parchet eco-friendly din bambus cu ceramică gri, care imită betonul, care s-a montat inclusiv pe pereții din jurul ușii din bucătărie.

Se dorește practic o atmosferă foarte primitoare și liniștită, dar cu vibrație ce îndeamnă la ”a face”, sănătate, mișcare. Paleta de culori preferată este kaki, cărămiziu, accente gri, lemnoase, negre, smarald.

Am propus un spațiu boem-practic, în care lucrurile sunt la îndemână, funcțiunile comode. Stilul eclectic pleacă de la activitățile specifice ale proprietarului și pune în valoare obiectele aferente, integrându-le prin texturi industriale, piese orientale, creând o atmosferă omogenă caldă.

 

Amenajare – Simulare 3D

Pentru simulările 3D am avut în vedere, orientativ:

Piesele cheie: hamacul integrat pe un perete ce putea fi filmat pentru air yoga video sessions, plante verzi ce dau senzația de prospețime; elementele tehnice evidențiate cool (țevi – vopsite), frigider negru/electrocasnice închise la culoare; parchet din bambus.

Punctele de atracție ale apartamentului: zona saunei cu peretele pădure, blatul de birou rabatabil, dușul walk-in cu accente lemnoase.

Pereții în general albi au accente din cărămidă roșie fade-uită, vopseluri decorative texturate în nuanțe de gri, tapet ciment, ceramică smarald, tavan lucios și ”cu stele”.

Realitatea este, ca de obicei, mai faină decât simulările 3D:

Spațiul în faza inițială

Apartamentul cu 2 camere a fost achiziționat în stadiul ”la gri”, blocul abia se finalizase și încă se lucra la finisajele din spațiile comune. Mai jos câteva imagini:

Laura m-a surprins foarte placut cu minutiozitatea si gradul ei de implicare in cadrul proiectului de amenajare al apartamentului meu inca de la primele etape, in care am stabilit moodboardul, tipologia elementelor de decor, pozitionarea luminilor.
Acorda foarte multa atentie intelegerii nevoilor clientului inainte de a incepe propunerile propriu zis de design, avand un proces step by step de chestionare menite sa “citeasca mintea clientului” si asta mi s-a parut impresionant la ea.
In plus, cunoaste foarte bine piata de furnizori, materiale si e mereu pregatita cu recomandari foarte bune si relevante.
Recomand Duende de Luna pentru o colaborare in care te vei simti mereu ascultat si prioritizat.
Mircea Nicoară