Proiectul AIR este cu un vibe aparte. L-am numit AIR pentru că proprietarul, Mircea, este instructorul meu de AIR Yoga și pentru că apartamentul va avea montat un hamac de air yoga (se vor ține video yoga sessions).

Astfel, cumva tot spațiul este airy (fără uși de interior), atipic, cu focus pe înălțimi la extreme: fie foarte aproape de tavan – hamac, bicicletă suspendată, lustre pendul, fie la podea – de inspirație asiatică, seri sociale la un ceai ”la sol”, zone de meditație.

Înafară de hamacul de yoga, două alte MUST-uri în amenajare sunt: SAUNĂ ÎN DORMITOR și DUȘ WALK-IN.

Paleta de culori preferată este kaki, cărămiziu, accente gri, lemnoase, negre, smarald.

Piesele cheie sunt: mobilierul cât mai jos în living, la nivelul solului, pentru un aer confortabil, vibe oriental; plantele verzi ce dau senzația de prospețime; elementele tehnice evidențiate cool (țevi – vopsite), frigider negru/electrocasnice închise la culoare; ușa atipică la baie, colțul de meditație pe terasă.

Punctele de atracție ale apartamentului sunt: zona saunei cu peretele pădure, dușul walk-in cu accente lemnoase și plante verzi, ambele inspirând relaxare profundă și prospețime.

Se dorește practic o atmosferă foarte primitoare, comodă și liniștită, dar cu vibrație energică ce îndeamnă la ”a face”, sănătate, mișcare.

Finisajele au o tentă industrială însă se păstrează în limite calde, care permit accentuarea lor cu micile obiecte de mobilier și decor. De aceea, propun pentru pardoseală un mixt dintre parchetul eco friendly din bambus cu ceramică gri.

Pereții în general albi au accente din cărămidă roșie fade-uită, vopseluri decorative texturate în nuanțe de gri, tapet ciment, ceramică smarald, tavan lucios și cu stele.

Am propus un spațiu boem-practic, în care lucrurile sunt la îndemână, funcțiunile comode, ce inspiră un stil de viață liniștit, sănătos. Stilul eclectic propus pleacă de la activitățile specifice ale proprietarului și pune în valoare obiectele aferente, integrându-le prin texturi industriale, piese orientale, creând o atmosferă omogenă caldă.