Carmen a dorit ca atunci „când ajunge acasă să se simtă relaxată, într-un mediu curat, confortabil și drăguț, să îi dea o stare de bine”.

Stilul abordat în spațiu este mid-century modern, cu influențe moderne.

Dorințele principale au fost: loc pentru luat masa cu musafiri, parchet din lemn stratificat, loc de citit, spații pentru cărți, spații pentru haine.

Clienta a dorit un spațiu luminos, deschis, aerisit, motiv pentru care paleta de culori aleasă se învârte în jurul bej-urilor, alb, lemn natur deschis, cu accente de albastru, oranj, roșu – tonuri prăfuite. Am decis ca pereții să râmână în principiu albi, cu câteva accente – dormitor, zona dining.

Proiectul a pornit de la câteva finisaje – unele au fost schimbate, altele au fost păstrate. Pentru optimizarea bugetului, ușile mahon au fost vopsite în nuanța untului. Parchetul laminat mahon a fost înlocuit cu un parchet cald, din lemn masiv stratificat.

Apartamentul epatează prin piesele de mobilier – egg shape, cu forme unduioase, prietenoase și corpurile de iluminat fanteziste. Materialele frecvente din amenajare – sticlă și oglindă – strigă ideea de curățenie, căutată în proiect.

Ceramică de accent în model patchwork este elementul de rezistență al conceptului – se regăsește în baia mică și în bucătărie. Modelul îi amintește lui Carmen de călătoriile ei prin țări mai calde, dând o notă atât de veselă locuinței. Un spațiu vesel, confortabil – exact ceea ce și-a dorit!

Propunerea mea a avut în vedere ca livingul să fie împărțit în zonă de dining și zonă lounge. Am mizat pe piese funcționale, care să acopere absolut toate nevoile fluxului de activități zilnice din casă. Astfel, spre exemplu, în living, inima casei din punctul de vedere al lui Carmen, se poate lua cina, se poate lucra la masă, se poate sta la filme, se pot găzdui oaspeții pe canapeaua extensibilă.

Unele piese de mobilier au fost propuse pe comandă, pentru câștig de spațiu și alegerea nuanțelor potrivite. În rest, s-a mizat pe piese de calitate accesibilet (smart buy) cu acel ceva, cu forme rotunjite și nuanțe în tematica mid-century modern.