Carmen a dorit ca atunci „când ajunge acasă să se simtă relaxată, într-un mediu confortabil și drăguț, să îi dea o stare de bine”.

Stilul abordat în spațiu este mid-century modern, cu influențe etnico-elegante în camera de oaspeți și tușe andaluziene în baie, bucătărie și balcoane.

Dorințele principale au fost: loc pentru luat masa cu musafirii, parchet din lemn stratificat, fotoliu de citit, spații pentru cărți, spații pentru haine.

Clienta a dorit un spațiu luminos, deschis, aerisit, motiv pentru care paleta de culori aleasă se învârte în jurul bej-urilor, alb, lemn natur deschis, cu accente de albastru, oranj, roșu – toate acestea în tonuri prăfuite. Am decis ca pereții să râmână în principiu albi, cu câteva accente – dormitor, zona dining.

Proiectul a pornit de la unele finisaje existente care în mare parte au fost modificate. Pentru optimizarea bugetului, ușile mahon au fost vopsite în nuanța untului. Investiția cea mai mare a fost înlocuirea parchetului laminat mahon cu un parchet din lemn masiv stratificat, cald.

Apartamentul epatează prin piesele de mobilier – egg shape, cu forme unduioase, picioarele specifice stilului mid-century modern ”peg legs” și, nu în ultimul rând, corpurile de iluminat fanteziste. Materialele frecvente din amenajare – sticlă și oglindă – strigă ideea de curățenie, căutată în proiect.

Ceramica de accent în model patchwork andaluzian este elementul de rezistență al conceptului – se regăsește în baia mică, în bucătărie și în terase. Modelul îi amintește lui Carmen de călătoriile ei prin țări mai calde, dând o notă atât de veselă locuinței. Un spațiu vesel, confortabil era exact ceea ce și-a dorit!

Propunerea mea a avut în vedere ca livingul să fie împărțit în zonă de dining și zonă lounge. Am mizat pe piese funcționale, care să acopere absolut toate nevoile fluxului de activități zilnice din casă. Astfel, spre exemplu, în living, inima casei din punctul de vedere al lui Carmen, se poate lua cina, se poate lucra la masă, se poate sta la filme, se pot găzdui oaspeții pe canapeaua extensibilă.

Unele piese de mobilier au fost propuse pe comandă, pentru câștig de spațiu și alegerea nuanțelor potrivite. În rest, s-a mizat pe piese de calitate accesibile (smart buy), cu acel ceva, cu forme rotunjite și nuanțe în tematica mid-century modern.

Mulțumesc pentru întreaga colaborare, Carmen!