Apartament Mid-Century Modern. Vesel și confortabil

Amenajare – Stadiul final

Carmen a dorit ca atunci „când ajunge acasă să se simtă relaxată, într-un mediu confortabil și drăguț, să îi dea o stare de bine”.

Stilul abordat în spațiu este mid-century modern, cu influențe etnico-elegante în camera de oaspeți și tușe andaluziene în baie, bucătărie și balcoane.

Clienta a dorit un spațiu luminos, deschis, aerisit, motiv pentru care paleta de culori aleasă se învârte în jurul bej-urilor, alb, lemn natur deschis, cu accente de albastru, oranj, roșu – toate acestea în tonuri prăfuite. Am decis ca pereții să râmână în principiu albi, cu câteva accente – dormitor, zona dining.

Apartamentul epatează prin piesele de mobilier – egg shape, cu forme unduioase, picioarele specifice stilului mid-century modern ”peg legs” și, nu în ultimul rând, corpurile de iluminat fanteziste. Materialele frecvente din amenajare – sticlă și oglindă – strigă ideea de curățenie, căutată în proiect.

Ceramica de accent în model patchwork andaluzian este elementul de rezistență al conceptului – se regăsește în baia mică, în bucătărie și în terase. Modelul îi amintește lui Carmen de călătoriile ei prin țări mai calde, dând o notă atât de veselă locuinței. Un spațiu vesel, confortabil era exact ceea ce și-a dorit!

Mulțumesc pentru întreaga colaborare, Carmen!

Amenajare – Simulare 3D

Dorințele principale au fost: loc pentru luat masa cu musafirii, parchet din lemn stratificat, fotoliu de citit, spații pentru cărți, spații pentru haine.

Propunerea mea a avut în vedere ca livingul să fie împărțit în zonă de dining și zonă lounge. Am mizat pe piese funcționale, care să acopere absolut toate nevoile fluxului de activități zilnice din casă. Astfel, spre exemplu, în living, inima casei din punctul de vedere al lui Carmen, se poate lua cina, se poate lucra la masă, se poate sta la filme, se pot găzdui oaspeții pe canapeaua extensibilă.

În acest proiect simulările 3D au fost pur orientative și realitatea a fost mult mai frumoasă:

Spațiul în faza inițială

Spațiul era cu finisaje vechi. Proiectul a pornit de la unele finisaje existente care în mare parte au fost modificate. Am înlocuit parchetul în tot apartamentul, ceramica din baia mică, revopsit pereții. Pentru optimizarea bugetului, ușile mahon au fost vopsite în nuanța untului. Investiția cea mai mare a fost înlocuirea parchetului laminat mahon cu un parchet din lemn masiv stratificat, cald.

Unele piese de mobilier au fost propuse pe comandă, pentru câștig de spațiu și alegerea nuanțelor potrivite. În rest, s-a mizat pe piese de calitate accesibile (smart buy), cu acel ceva, cu forme rotunjite și nuanțe în tematica mid-century modern.

Mai jos imagini cu spațiul înainte de reamenajare, la momentul achiziției de la foștii proprietari:

Mi-am dorit foarte mult o locuinta placuta, moderna, confortabila si in care sa folosesc cat mai bine spatiul disponibil, iar proiectul de design interior pe care mi l-a propus Laura este exact conform dorintei mele. Am parcurs impreuna cu ea fiecare etapa a amenajarii, de la identificarea stilului meu preferat de design si realizarea randarilor (de catre ea) pana la alegerea unor decoratiuni in etapa finala. Pe parcursul colaborarii, Laura mi-a recomandat furnizori de diverse produse (mobilier, perdele, accesorii, etc) care s-au dovedit, ca si ea, profesionisti.

Laura este foarte pasionata de design interior si a venit cu foarte multe idei inspirate si cu solutii ingenioase si cochete la diverse probleme.

Pe scurt, sunt foarte incantata de rezultat si ma bucur ca am avut ocazia sa colaborez cu ea. Am apreciat deschiderea, promptitudinea, flexibilitatea, seriozitatea si mai ales entuziasmul cu care Laura a abordat proiectul de design al locuintei mele si recomand cu caldura serviciile ei de design interior.

Iti multumim pentru ca rezultatul muncii tale e minunat si ne bucuram de el in fiecare zi:-).

Carmen