Conceptul apartamentului Biancăi a pornit de la câteva nevoi și dorințe clare: loc luminat pentru yoga, culcuș pentru cățel, loc de machiat, fără foarte multe lucruri la vedere (doar cărți), mult alb și cât mai multă lumină.

Îi place albastru, în tonuri închise, în combinații cu albul. Mi-a spus ca vrea un stil luxos, ”dar nu din acela extrem de finisat și lucios” și că totodată îi plac obiectele vintage. Terasa a fost un loc punctat ca fiind un loc important pentru ea, pentru citit, stat vara, printre copăcei și felinare. Îi place să facă poze și să le developeze, astfel încât vrea o zonă cu rame în care să schimbe pozele preferate periodic.

Punând cap la cap toate lucrurile, am simțit să folosesc în amenajare cât mai mult alb, căruia să îi dau profunzimi diferite prin texturi – tavan vălurit, vopsea decorativă texturată, parchet, lemnul din mobilier, material din covor. În rest, în proporție de 30% am folosit diferite tonuri de albastru.

Față de marea provocare luxos și vintage, mi-a venit mai ușor decât aș fi crezut. Am constatat că cele două stiluri pot fi îmbinate destul de natural prin anumite piese de mobilier care sunt cumva „clasice” pentru fiecare dintre cele două. Spre exemplu, am combinat corpuri tip cufăr albe cu masa de machiaj din sticlă, elementele de legătură între ele fiind accentele – lacătele, respectiv profile, ambele aurii-bronz. Am mixat corpuri de mobilier cu fronturi din iută și fronturi profilate elegant. Spoturile încastrate în tavanul vălurit dau un aer luxos și prețios, pe când micile decorațiuni precum ramele, aplica de la locul de machiat, covoarele suprapuse, lavanda creează o atmosferă primitoare, lejeră.

Simțim un aer yin, dar totodată universal prin paleta de culori și zonificările foarte practice. Un spațiu intim, liniștitor, curat, aerisit.