Contemporary Artistic with a Moorish twist

Amenajare – Stadiul final

Apartamentul inspiră libertate și lipsa oricărei griji în a te mișca, așeza, atinge, cu toate funcțiunile și obiectele necesare puse pe poziții. Materiale naturale, mate, texturate, dar fine, precum inul, borangicul, muselina completează detaliile organice, culori cu personalitate, calde.

Apartamentul are 92 m.p. utili și o curte, fiind situat la parterul unui bloc de 4 etaje, într-o zonă liniștită, lângă un lac.

Mobila din toată casa a fost desenată în detaliu pentru a avea configurații perfect mulate pe nevoi, fiecare spațiu fiind gândit din start exact ca destinație pentru fiecare obiect, scopul fiind de a avea lucrurile aranjate cât mai comod posibil raportat la obiceiuri. După setarea amprentelor pieselor de mobilă și configurațiile lor exacte, am stabilit materialele și culorile. Așadar, aproape toată mobila din casă a fost făcută pe comandă, ultra-personalizată.

În zona open space s-au dorit mai multe funcțiuni: birou cu dulap pentru bibliorafturi, masă de dining de minim 8 persoane, lounge (canapea) și insula care să facă trecerea spre bucătărie, sens în care spătarul canapelei are și rol de șezut pentru serile sociale în jurul insulei.

În amenajare am creat piese atipice, inspirate din vacanțe și din revistele de profil, fără frică cu privire la juxtapuneri și alăturări de texturi. Câteva exemple pot fi:

  • patul baldachin minimalist din camera oaspeților, care e totodată și platformă solidă care separă camera pe două înălțimi, cu depozitare;
  • dulapul din nișa din living, care este din pânză de in cu rame din lemn de tei, cu acea stinghie contrastantă din lemn de stejar , care se continuă cu blatul de birou;
  • mini-insula din bucătărie cu funcțiune de mini-bar, construită o parte de meseriaș care a pus ceramica 3d pe plăci de OSB și gips carton și continuată la atelierul de mobilă din furnir vopsit alb și blat gros de stejar masiv, cu polița glisantă pentru desfacatoare de sticle și cuburi pentru sticlele de vin.

Printre primele finisaje proiectate au fost oglinda built-in pe peretele de lângă bibliotecă din living și placarea grinzii de pe hol cu faianța marocană.

Elementul ”focal point” în bucătărie este hota tubulară neagră, care se ”citește” prima pe fundalul vernil al faianței lucioase, creând un aer modern-tech. Bucătăria este un mix and match curajos pentru că are 7 texturi (lemn, MDF vopsit, sticlă, metal, lapitec, furnir de stejar, ceramică). Este perfect utilată pentru proprietarii care care gătesc des, deoarece are multe sertare și spații ușor accesibile, frigider în două uși și un blat ultrarezistent din Lapitec.

Piesele de rezistență din living sunt: lustra având o formă elipsoidă senzuală, dintr-o peliculă rășinoasă, ce distribuie o lumină dintre cele mai echilibrate, covorul din lână, cu model geometric super colorat și coloanele din lemn de tei, de inspirație Brâncuși, sculptate manual.

Dintre finisaje, tapetul din living a fost gândit ca un element statement abstract, cu o cromatică simplă din negru cald și linii conceptuale bej ce reproduc contururi de forme feminine artsy, fiind făcut pe comandă.

Piesa de rezistență în dormitorul matrimonial, ca funcțiune, este dressingul deschis, acoperit diafan cu perdea de in și cu pereții îmbrăcați în tapet canvas, fiind separat de zona de dormit atât printr-un panel separator din metal și cordeline, cât și prin montarea unei mochete wall-to-wall pufoasă în zona de dressing versus parchet din lemn masiv în zona de dormit.

Textura de rezistență în baia matrimonială este ceramica „tatami”, mată, cu striații natur, din zona dușului walk-in, respectiv lamele lungi și înguste, ce imita lemnul din băile orientale. Se îmbină perfect cu pereții din var natural amprentat și lampa ”Alhambra”, făcută manual în Granada (Spania).

În toată casa sunt 4 tipuri de lemn masiv (tei, frasin, stejar, nuc) și diverse feluri de ceramică (lucioasă, mată 3d, colorată Marrakesh), multe tipuri de fibre naturale, rășini, sfori de cordelină, pânze topite, lut, terracotă, plante verzi, toate formând o bază conceptuala naturală adusă în contemporan; în completare am inserat unele accente mai puternice, ușor mai masculine precum metal, sticlă fumurie, benzi led, mult negru. Spre exemplu sertarele din dressingul din dormitor sunt din metal, cu manerul “întors”, dintr-o bucată; în bucătărie avem de asemenea alăturarea de lemn masiv extrem de cald cu metal în vitrină si în placarea laterală a frigiderului din metal perforat.

Spre deosebire de dormitoare, care sunt mai natur, zen, tip cocoon, cu aer exotic, livingul este contemporan și artistic, energic, texturat curajos, colorat, dinamic, dorind să găzduiască multe cine gourmet și seri de dans cu prietenii.

Apartamentul Contemporan Artistic with a Moorish Twist este unul aparte, ultra-personalizat, eclectic prin texturi, forme și materiale, însă omogen ca ambianță și căldură.

Amenajare – Simulare 3D

Rezultatele quiz-ului personalizat pentru acest apartament a evidențiat următoarele caracteristici dorite pentru amenajare:

bejuri, negru, vernil, geometrii, texturi variate, niciun perete alb simplu; nuanțe organice și contraste intime create prin alăturarea negrului;

cromatica inspirată din natură, cu tonuri de bej, maro, lemn, inserții de culori din familia plantelor, pământului, verde eucalipt, vernil salvie, a lutului, a teracotei;

piese de artă statement, mai mult abstracte – fie puternic colorate, fie să însemne ceva pentru proprietari; corpuri de iluminat artistice, cu forme rotunjite sau de inspirație marrakesh; lemn prezent în varii texturi și sculpturi.

Pentru clienți au fost foarte importante circuitele gândite fix pe stilul de viață și funcțiunile – inclusiv depozitarea – cât mai clar împărțite și la îndemână. La nivel estetic și-au dorit finisaje rezistente în timp, care te îmbie să le atingi fără frică, texturări pe pereți, încât să trezească un sentiment de confort, să le poți atinge, să pară (și să fie) un spațiu durabil, care îmbătrânește frumos.

Realitatea bate randarea, din nou, însă randările sunt și ele extrem de expresive și grăitoare.

Spațiul în faza inițială

Spațiul în faza inițială avea parchetul montat, plintele și ușile. În rest au fot înlocuite toate celelalte finisaje, inclusiv prize, întrerupătoare.

Mai jos vedem cum arăta spațiul la data preluării: