Apartamentul Natural Refinement. Eclectic Bohemian

Amenajare – Stadiul final

Proiectul este cu siguranță unul aparte, foarte personal, sofisticat – feminin, cu boemie și ultra primitor.

Cromatica natur, compusă din alb, lemn vechi, piersică-rozie este intrigată de tușele aurii-bronz și accente de culori puternice, văzute prin Maroc, precum albastru roial sau roșu-arămiu.

Clienta, Alexandra, a dorit că apartamentul ei (2 camere, zona Aviației, București) să fie împărțit în: spațiul de zi – care să o energizeze, dormitorul – care să o liniștească și să o ducă cu gândul la o vacanță în Grecia, baia – care să o răsfețe cu tente de Marrakesh, bucătăria – care să o înveselească și să o facă să danseze :D.

Alexandra preferă materialele naturale, organice, însă în aceeași măsură e atrasă intuitiv de eleganța nobilă a catifelelor, mătăsii, patinelor aurii și pline de consistență glamour, premium. Lemnul trebuie să fie prezent cât mai mult, fie brut, recuperat, cu nervuri bătute de ploi, fie vopsit, completat cu un touch sofisticat precum alamă. Și mai avem multe plante verzi.

Proiectul nu a avut la bază un singur stil, ci este eclectic, adică îmbină mai multe stiluri și accente: natur – rustic modern, inserții glam, subtile amprente clasice și bizantine și elemente vintage. Ce a ieșit ..e o încântare!

 

Amenajare – Simulare 3D

Cât mă bucur când văd că realitatea bate randarea!

În proiectul Natural Refinement am mers mult pe intuiție și simțire, cot la cot cu clienta mea exquisite Alexandra, traind intens flow-ul designist, cu tot felul de mici revelații ale sale prin bucuria autocunoașterii propriilor gusturi.

Prin quiz-urile făcute a realizat că i-au placut, culmea, atât pozele cu case de pe plaje din Grecia, albe, aerisite, cu dușumea și lemn cu nervuri vizibile, cât și poze de prin apartamente chic din Paris, cu tavane ornamentate cu rozete clasice, cu băi SPA glam asiatice, cu candelabre, accesorii aurii.

A fost super interesant să combinam toate astea încă din simulările 3D pe care le-am propus, fiind convinsă că în realitate va fi și mai frumos. Și așa a fost!

Spațiul în faza inițială

Spațiul inițial a fost la gri, adică nu erau montate pardoseli, prize, întrerupătoare, plinte.

Am ales împreună parchetul, ceramica și vopseaua în baie, întrerupătoarele din porțelan care atrag nu doar mâini, ci și priviri. Am modificat minimal schema de fire electrice și de întrerupătoare și prize funcție de amplasamentul mobilierului. Am ales plinte și cornișe după vibe-ul fiecărei camere.

Singurele finisaje deja alese de dezvoltator au fost ușile de interior – albe, moderne, drepte (neprofilate). Până la urmă am intervenit și asupra lor, pentru a le aduce în conceptul nostru clasic-vintage, cu o profilare de îndulcire a formei drepte: pentru a nu le înlocui, am aplicat profile decorative din duropolimer, în formă de chenare, prin tăierea lor la 45 de grade. De asemenea, clanțele erau gri-cromat și le-am schimbat cu altele negre, simple, pentru a continua liniaritatea accentelor negre din restul spațiului, precum dressingul din metal.

Mai jos vedem cum arăta spațiul la data preluării:

About Laura and our work (if we can call it that) together….she wants people to fall in love to where they live and…it’s not that difficult when you have her around ..

I got to go through a process of self development and courage with her and I had to start untangling easily, unforced, taking small steps with small elements. She knew how to guide each part of the process and sensed when it was the brain part that needed tending or the soul one that had to take the stage.

The whole experience with Laura has been awakening, reflecting and changing, as you need to look both inside and out to see, to feel, to grasp sensations from everything that comes to you. You get to know things about yourself, move past missconceptions, get to be bold and confident.. about things you like, things you love and the decisions that you have to make.

What I loved most about it? We got to be really close in understanding needs, possibilities, desires and get to be both rational as well as emotional and balance it all to get to the warmth and the natural refinememt, as we decided calling my space, my place, my home.

Alexandra