Chihlimbar Alia

Amenajare – Stadiul final

Apartamentul de 3 camere are o tematică liniară, cu accente funky, și este locuit de Ana și Dan, fetița lor, Daria, și motanul. Chihlimbarul este nuanța preferată a familiei, la unison. La fel ca și conceptul, e o nuanță spectaculoasă, cameleonică, râmânând totodată familiară, placubilă, ușor de asimilat. Acest lucru poate fi ca o metaforă la întreg conceptul – neprotocolar, dar cu personalitate.

Conceptul înglobează o paletă de culori mixtă pornind de la alb, grej, lemn și adăugând tente puternice de negru, bronz, accente industriale și contraste colorate calme – oranj, muștar, verde, cărămiziu, piersică.

Am citit că chihlimbarul este o piatră care are o puternică conexiune cu pământul, iar ca atare am luat ca reper de inspirație pentru finisaje tonurile de pământ și de natură: var organic în nuanța lutului în matrimonial, glet într-o nuanță subtilă „peach fuzz” aplicat cu efect de tablă de șah în living, forme de verde și teracotă în camera Dariei.

Conceptul a pornit de la parchetul existent, și, fiind închis la culoare, am încercat în permanență să îl integrăm temperat în cromatica vie a casei, pentru a avea “un spațiu mai luminos, energizant, modern”, cum au dorit Ana și Dan.

Pentru mobilier am ales o direcție mai modernistă decât la finisaje – avem forme clare, riflaje, vitrine, metal negru sau alb. Clienții spuneau că că totul trebuie să aibă o utilitate, că vor “foarte, foarte multe spații pentru cărți” (30 m.l.), că fac multe puzzle-uri și lego și că „va veni și o girafă” în open-space! Biroul din living este pentru construit lego sau pentru work from home, masa din living are un sertar mascat pe toată suprafața, unde stau puzzle-urile – unul mereu în lucru și ultimul finalizat.

Am mizat pe apetența lor către elemente foarte personale, ghidușe, care în final constituie “acel ceva” al spațiului rezultat, extrem de viu, cumva. Caracterul eclectic al spațiului s-a construit în timp prin piesele alese, degajând un aer energizant, versatil, apropiat.

Anul amenajării: 2023

Suprafața: 111 mp (fără terase), apartament cu 3 camere.  Amenajare integrală, mai puțin băile asupra cărora nu am intervenit

Buget investit: aproximativ 55.000 EUR

Foto: Anca Moiceanu

 

Spațiul în faza inițială

Spațiul în faza inițială era la alb  – adică nu am schimbat parchetul, ușile, dar am schimbat parțial schema de lumini și prizele și întrerupătoarele, am finisat sau placat toți pereții, s-a realizat mobilier pe comandă și am propus liste de cumpărături

Mai jos vedem cum arăta spațiul la data preluării.

Clienții nu au ales și partea de randări 3D, așa că am creat conceptul cât mai ilustrativ posibil cu moodboards cu texturi, piese propuse, dimensiuni, schițe, planșe de model, materiale și surse propuse. Implementarea a urmat foarte coerent pe baza conceptului ilustrativ propus. Printr-o faină colaborare cot la cot am ales împreună toate piese.