Dormitor contemporan tropical-artsy

Amenajare – Stadiu final

Pentru acest proiect de reamenajare s-a dorit cu siguranță o împrospătare a spațiului de dormit. Un dormitor fresh dar care să păstreze din personalitatea restului apartamentului, care nu a fost reamenajat concomitent. Restul apartamentului era amenajat eclectic, cu inserții bohemian, tente rustice și îmbrăcat într-o paletă de neutre, tonuri pământii și pete de smarald, verde, vernil.

Prin reamenajare am realizat o ușoară trecere spre un stil contemporan, cu accente artsy, fresh. Am căutat un vibe tropical ”așezat”, cu un aer de vacanță boemă, ca într-un hotel confortabil simpatic.

Au fost schimbate texturările de pereți și podea, iar întreg mobilierul a fost păstrat, mai puțin una din cele două noptiere. Pentru a sparge din senzația de set de showroom, am ales un taburet negru, din lut, în loc de noptiera aflată în zona cea mai vizibilă.

S-a mizat mult pe practic și comod, pe potențarea fiecărei utilități nu prin mascare ci mai degrabă prin emfazare. Spre exemplu, zona practică de călcat, care nu era în niciun fel nuanțată, a fost trasată printr-un „portal” pictat în nuanța eucalypt, cu un cuier designist, în care stă o pălărie de vacanță atunci când nu stă cămașa proaspăt călcată pe umeraș.

Feedbackul ulterior: investiția a trezit un cu totul alt vibe și o plăcere de a păși, atinge, vizualiza.

 

 

Spațiul în faza inițială

Proiectul a pornit de la cerința de draperie black-out și dorința de a avea peretele de focus îmbrăcat în tapet tip canvas, plăcut la atingere. Parchetul laminat ușor degradat a fost mascat printr-o mochetă groasă wall-to-wall prinsă în plintă. Contrar reticenței pentru mochetă, senzația după montaj a fost peste așteptări la nivel de confort și omogenizare a camerei.

Mai jos câteva imagini cu dormitorul locuit înainte de reamenajare: