Pentru acest proiect de reamenajare s-a dorit cu siguranță o împrospătare a spațiului. S-a realizat o trecere spre un stil contemporan, cu accente artsy, fresh. Clienții au dorit un vibe tropical ”așezat”, cu un aer de vacanță boemă, într-un hotel confortabil simpatic.

Amenajarea dormitorului trebuia să se lege de restul apartamentului, amenajat eclectic, cu inserții bohemian, substile rustice și îmbrăcat într-o paletă de neutre, tonuri pământii și pete de smarald, verde, vernil.

Întreg mobilierul a fost păstrat, mai puțin una din cele două noptiere. Pentru a sparge din senzația de set de showroom, am ales un taburet negru, din lut, în loc de noptiera din zona cea mai vizibilă. Reamenajarea ”a umblat” la conceptul compozițional al pereților, pardoselei, ferestrei și la obiectele de decor, textile.

S-a mizat mult pe practic și comod, pe potențarea fiecărei utilități nu prin mascare ci mai degrabă prin emfazare. Spre exemplu, zona practică de călcat, care nu era în niciun fel nuanțată, a fost trasată printr-un „portal” pictat în nuanța eucalypt, cu un cuier designist, în care stă o pălărie de vacanță atunci când nu stă cămașa proaspăt călcată pe umeraș.

Proiectul a pornit de la cerința de draperie black-out și dorința de a avea peretele de focus îmbrăcat în tapet tip canvas, plăcut la atingere. Parchetul laminat ușor degradat a fost mascat printr-o mochetă groasă wall-to-wall prinsă în plintă. Contrar reticenței pentru mochetă, senzația după montaj a fost peste așteptări la nivel de confort și omogenizare a camerei.

Feedbackul ulterior: investiția e trezit un cu totul alt vibe și o plăcere de a păși, atinge, vizualiza. Un dormitor fresh, artsy, păstrând din personalitatea restului apartamentului, care nu a fost reamenajat concomitent.