Andra a vrut așa: un spațiu high-class, cu multă sticlă și transparențe, într-o paletă alb-gri-negru, ”foarte curat și liber”. Eventualele accente de culoare sunt muștar, verde crud. Cuvintele ei au fost: ”rece, smart home, forme interesante, artă artistică-senzuală, metal, sticlă, industrial”.

Spațiul este un duplex pe două nivele, de 150 mp. Deși exprimarea clientei a fost ca spațiul să fie în stil industrial,  analizând toate dorințele, propunerea mea adaptată a fost pentru un stil contemporan – minimalist – smart luxury (cu accente industriale date de câteva piese de mobilier). Alegerea mea în acest fel a avut drept reper preferințele sale pentru piese de mobilier și texturi – toate îndrumau spre o eleganță, și nu spre aerul brut al unei teme industriale.

Așadar, dintre elementele cheie: am ales tavan lucios negru cu inserții particule semi-strălucitoare, care să oglindească planul living-ului, am poziționat central în living un tablou XXL cu personalitatea sa preferată, Brâncuși. Bucata de perete de rezistență a fost locul perfect pentru acest print, punct de la care am construit livingul. Tenta industrială dorită de Andra a fost închegată prin corpurile de mobilier din metal negru cu polițe de sticlă.

În bucătărie un element catchy este printul funny cu bulldogul francez, un animăluț care îi este drag și o amuză – pentru o stare de bine în bucătărie. Bucătăria pentru spațiu de gătit este mică, pentru că rar își gătește, dar și-a dorit spațiu pentru cine cu familia/prietenii, când eventual comandă mâncare. De aceea spațiul de luat masa este generos.

Corpurile de iluminat Tom Dixon au fost iarăși o dorință specifică, ea fiind fan al acelor forme curgătoare, melting pendant, din sticlă.

Am accesorizat minim spațiile, tocmai pentru a păstra dorința de curat și spațiu, iar puținele decorațiuni sunt plante verzi, obiecte utile sau piese statement.

Am dorit să creez o atmosferă cu o anumită prestanță și gravitate, iar pentru aceasta am ales să adaug forme sculpturale, obiecte de artă, piese de mobilier cu linii clare, drepte, în negru și tonuri de gri, decorațiuni XL.