Japandi Style, Golden Touches

Amenajare – Stadiul final

Anna și Mihai mi-au spus că vor ”un fel de scandinav mai dark, cu inserții de lemn și câteva culori dusty, materiale naturale, mai brute și solide”.

Obiectele MUST-HAVE au fost: biroul mare, larg, pentru lucrul de acasă și monitoare de urmărit graficele online, zona tehnică (de depozitare pentru mașinile de spălat și rufe) înafara băilor musai, depozitări pentru haine în dormitor ”nu prea multe dar aerisite și draguțe”.

Japandi îmbină stilul scandinav, de la care împrumută liniile curate, luminozitatea și cromatica neutră și zenul japonez de la care preia lemnul, calmitatea și verdele. Atât filozofia japoneză, cât și cea scandinavă subliniază importanța de a avea doar ceea ce avem nevoie. Componenta japoneză ne îndeamnă să integrăm, în ceea ce este modern-contemporan, materiale și texturi care ”îmbătrânesc” frumos.

Designul inspirat din stilul Japandi este o combinație dintre funcționalitatea scandinavă și minimalismul japonez pentru a crea un sentiment de durabilitate și simplitate cu un strop de grație. Prin urmare apartamentul nu îmbrățișează piesele exagerate sau statement, totul trebuie să aibă o utilitate, o noimă, să te invite la o acțiune specifică, să existe sens, ergonomie, într-un mod elegant și firesc.

Verdele prăfuit și auriul mat combinate cu lemnul au creat o atmosferă calmă și caldă. Zona de accent din hol, cu stâlpul și tavanul îmbrăcate în glet amprentat auriu conturează o dimeniune rafinată a proiectului, iar ușa din sticlă și cuierul din metal custom-made (care maschează cutia electrică de la intrare) încadrează subtil cel mai folosit circuit al casei.

Tot o amprentă rafinată se simte și în living, prin folosirea a două vopsele diferite pentru separarea zonelor, tapet într-un model elegant dantelat la zona focus unde e TV-ul și profile decorative clasice lângă superba canapea piersică. În dormitor „portalul” cu banda led face trecerea între zona de dormit și holul cu baia, mascând totodată lateralul dressingului masiv.

Noaptea aduce un aer intim și este, defapt, singura lumină de veghe folosită de când a apărut bebelușul. În camera birou am mers pe ideea de blat de birou lat cât camera, gros, din furnir, care se continuă pe tavan prin vopsea decorativă, reiterând astfel ideea de portal, circularitate, liniaritate. Băile în mod clar sunt cu personalitate, împreună formând o energie simpatică completă, pentru că una are o încărcătura yang și cealaltă yin.

Amenajare – Simulare 3D

Simularile transpun un aer curat si aerisit, cu accente gold rafinate, iar implementarea a fost fluida si tare frumoasa, printr-o colaborare cot la cot perfecta.

Spațiul în faza inițială

Spațiul inițial a fost la alb, adică ne-am „legat” de parchetul, ușile, ceramica existentă. La ceramică am făcut adaptări în baia matrimonială, în sensul că am completat pereții vopsiți cu ceramica terazzo și am adăgat tapet în baia de pe hol. Pornind de la aceste elemente am ales restul pieselor pentru a crea un concept omogen croit pe preferințele proprietarilor.

Am început colaborarea cu Laura după ce am cumpărat un apartament de 3 camere ce avea o serie de dificultăți în amenajare, ca de exemplu: o bucătărie lungă și îngustă, o serie de grinzi și nișe cu forme „ciudate”. Am realizat că pentru a accesa potențialul maxim al apartamentului avem nevoie de ajutorul unui profesionist pentru amenajarea lui.

Știind că Laura a amenajat superb apartamentul unei prietene alegerea designerului a fost ușor de făcut. Ce ne-a atras cel mai mult la amenajările realizate de Laura au fost cromatica și amestecul de texturi și materiale pe care le folosește pentru a îmbraca un spațiu.

Pe tot parcursul procesului amenajarii, Laura a comunicat cu noi, ne-a ajutat să facem cele mai potrivite alegeri chiar dacă uneori o contactam in weekend sau în zilele ei de vacanță. Rezultatul final a fost peste așteptarile noastre. Am obținut un spațiu funcțional și minimal, animat de culori și texturi neașteptate care îl inviorează și îl fac plăcut și primitor. Prin urmare, următorul apartament tot cu Laura îl vom amenaja

Anna Gruber