Bogdan a dorit să aibă un spațiu extrem de comod, difuz, cu piese simple, funcționale, prietenoase. Paleta de culori preferată: verde – conifer, galben, mesteacăn, gri, kaki, bronz. Îi plac simbolurile cosmice precum luna, planetele și copacii. Așadar, un ambient cu piese foarte practic, dar cu aer cald și cu ”o atmosferă din serialul Friends”.

Provocarea principală a fost să includ foarte multe funcțiuni în spațiu, camera având 18 mp. Bogdan mi-a spus că în spațiu vor avea mai multe activități și trebuia ca mansarda să fie comodă ”pentru a găzdui musafiri peste noapte, pentru a mânca la TV, să permită seri sociale cu prieteni, să fie spațiu de lucru, să aibă o zonă cosy de citit, să ai loc pentru machiaj pentru iubita mea”.

A trebuit să găsesc loc în 18 mp pentru: birou pentru 2 monitoare mari, scaun ergonomic, TV mare pe perete, fotoliul și lampadar, loc pentru machiat, dulapuri depozitare, canapea extensibilă.

Amenajarea a plecat de la un fotoliul galben, singura piesă de mobilier deja selectată la momentul inițierii colaborării. Așezarea în spațiu a pornit de la dorința mea de a avea grijă de capătul de perspectivă de cum intri în încăpere, în sensul în care de la intrarea pe ușă să vedem o zonă plăcută estetic și care are cele mai mari șanse de a rămâne liberă și ordonată (ex. fără fire, cabluri, monitoare), date fiind multiplele funcțiuni practice ale camerei. Astfel am ajuns la această propunere de așezare în spațiu a mobilierului.

Fiind spațiu – mansardă, cu geamuri tip ”lucarnă”, nu puteau lipsi câteva grinzi din lemn, gri, pentru a da căldura specifică. În completare, pe plan vertical, am continuat ideea cu un tapet ce are model de trunchi de mesteceni. Piesa de mic mobilier cheie am vrut să fie un leagăn-fantezie, ca suport pentru o pătură, o carte. În acest ambient natural, forma lunii, într-o culoare caldă, a încadrat elegant zona măsuței de machiaj.

Un spațiu multifuncțional, primitor, comod, fără niciun compromis pe aspectele practice și nevoi.