Ultralight yet black Duplex

Amenajare – Stadiul final

Corina și Marius erau atrasi de spațiile uni, cu linii coerente, și cu o apetență deosebită spre atmosfera difuză, cu aer moody. Texturile sau piesele să nu aibă ”brizbrizuri”, preferă piesele liniare, practice, neapărat închise la culoare. Predilecția lor cea mai clară era cea către contrastele organice foarte hotărâte dintre negru și fibre lemnoase, și uite așa a rezultat un concept pragmatic „light & dark” în același timp.

În concept avem o tematică aerată, fresh, cu materiale ușor de citit și întreținut, o coerență zen și intimă, pe un BLACK CANVAS. Ca și cromatică, am pornit deci de la un fundal negru peste care am adus texturi lemnoase, tente de gri, grej, bej, off-whites, foarte puține decoruri, doar unele accente de contururi stilizate. Corina și Marius nu au dorit culori sau pereți albi, nicidecum. Sunt atrași de contrastele contemporane între texturi și non-culori, de aceea avem materiale naturale precum piatră, var decorativ sau lemn lângă suprafețe clare, compacte, sticlă, metal. Întotdeauna vedeta cromatică din fiecare spațiu este negrul cu o sursă de iluminat ambiental.

Am inserat în spații lumină caldă, care să accentueze fibrele, texturile materialelor și să ducă negrul într-o zonă dulce. Acest lucru a creat un contrast senzual între ambientul închis, negru și iluminatul cald.

Spațiul trebuia să fie unul “prietenos și cu mult negru :))”, lucru care m-a încântat, eu întotdeauna asociez negrul cu intimitatea. În final conceptul implementat arată coerent, matur, dar totodată ultra aerisit, cald, primitor, intim.

Anul amenajării: 2023

Suprafața: aprox.100 mp (amenajare bucătăria și băile + doar finisaje în open space, dormitoare și hol)

Buget investit: aproximativ 80.000 EUR

Foto: Anca Moiceanu

 

Amenajare – Simulare 3D

Simulările au contribuit la conturarea unei idei de principiu pentru Corina și Marius, pentru bucătărie și baia mică. În rest, am mers prin proces conform conceptului propus și moodboardsurilor, care cuprindeau mixul de texturi, culori, obiecte pe care le recomand în concept.

Spațiul în faza inițială

Spațiul era locuit, clienții au dorit o renovare, reamenajare. AM pornit de la dorința certă că doresc modificată integral bucătăria și cele 3 băi, plus parchetul în toată casa. Ulterior am schimbat și ușile din tot duplexul – ambele etaje. Iar pentru că schimbând parchetul s-a intrat într-un șantier adevărat, am schimbat și scările-balustrada, și am și finisat pereții în toate camerele, inclusiv ceva placări în living. Practic doar mobilierul din camere (dormitoare și living) a rămas cel anterior, în rest s-a interevenit până gri.