Conceptul de DESIGN INTERIOR pentru vila VIM ține cont de abordarea business – nișată dar totuși versatilă: yoga pe zi și prosecco pe seară, public masculin și feminin, public de introverți și extraverți, relaxare dar și energizare, timp cu tine dar și socializare.

Paleta de culori folosită este: bleumarin închis, tonuri de bej, grej și accente de verde (pădure). Finisajele folosite sunt parchet din lemn, ceramică și vopseluri decorative. Ca și texturi am folosit multe materiale naturale precum in, bumbac, lână, iută. Aceste materiale fiind destul de brute, texturate, am simțit nevoia de a ”lustrui” ambientul  cu unele finisaje lucioase, cu câteva piese de mobilier elegante, cu forme rotunjite și detalii foarte bine finisate. De asemenea, albul din lămpi, perdele, ceramică omogenizează spațiul.

Natura adusă în interior, plantele verzi, în ghivece XXL și luminile de ambient sunt elemente-cheie ale amenajării, iar micile decorațiuni pun în valoare atu-urile spațiului – aromele de SPA și studio yoga: palo sano, uleiuri esențiale de eucalipt si santal.

STILUL de amenajare poate fi denumit ”contemporan, cu accente asiatice tropicale”.

CONCEPTUL DE BUSINESS a plecat de la ideea de a oferi o experiență completă și omogenă urbană, accesibilă într-o oarecare zi a săptămânii: relaxare, energie și social. Vila se află într-un cartier boem, pe strada Mântuleasa, plină de istorie, pe unde s-a plimbat Eliade.

Termenul ”retreat” se folosește deseori în asociere cu yoga și te trimite cu gândul la un weekend departe, într-un loc frumos și liniștit, în care faci mișcare și stai cu tine sau socializezi, după cum simți.

În cadrul vilei, oaspeții pot alege: să intre la ședințe de yoga sau pilates, să citească în biblioteca-lounge, să primească masaj yumeiho, să intre în jocuri distractive sau quiz-uri psihologice, să asculte muzică, să intre în saună. Pentru prânz și cină snack bar-ul este deschis cu bufet gourmet și băuturi naturale. Magazinul VIM oferă uleiuri esențiale și produse din materiale naturale. În sezonul cald, serile se pot întinde în curtea interioară, la un film, popcorn cald și pahar de prosecco.