Welcoming Contrasts Villa

Amenajare – Stadiul final

Localizata in Brasov, comuna Cristian, vila are aproximativ 170 mp, fiind situata pe doua nivele, intr-o zona verde de jur imprejur. In identificarea stilului propriu, clientii au fost atrași de formele inspirate din stilul mid-century modern, adica lemn, unduieli polisate, ”peg legs”, geometrii, forme ”atomice”, culori prafuite. In plus, cuplul beneficiar are doi copii gemeni (2 ani), deci cerinta de libertate de miscare si functionalitate era de la sine inteles. In acest context numai bine se potrivesc piesele de mobilier preferate de ei, adica cele care „respiră” pe toate laturile, cu o structură unduioasă.

Astfel, tematica pe care am propus-o îmbrățișează piesele cu forme practice, aerisite si zonificari practice, croite exact pe activitatile lor. Totul trebuie să aibă o utilitate, să te invite la o acțiune specifică, să existe ergonomie și familiaritate. Am vrut ca liniile fiecarei camere sa fie omogene si fara elemente obositoare, dar totusi cu o personalitate aparte. Chiar daca am mizat pe destul de multe texturi, am vrut ca acestea sa se imbine armonios cromatic, incat sa avem un spatiu linistitor.

La parter avem livingul open-space care include o zona de dining pentru cine in familia extinsa, un colt de citit la fereastra si pianina ca obiect central in jurul caruia este destula veselie in familie.

Bucataria generoasa acomodeaza o península pentru luat masa toti patru zi de zi, dar si o mini-bucatarie pentru gemeni.

In baia de la parter orice privitor vede un mesaj frumos. 🙂

La etaj avem dormitoarele si camera-birou. In camera-birou am cautat o atmosfera usor artística si muzicala, tot conceptul a pornit de la tapetul retro, fiind inspirata de piesa must a clientilor: pick-ul si multe vinyluri. Ambientul inspirational e numai bine completat de biblioteca plina de carti de drept si medicina, dar si un birou ultra comod pentru momente de vlogging.

Matrimonialul este o poezie, trebuie doar privit.. Camera gemenilor a fost inspirata de la tapetul de poveste si piesele au fost cu atentie selectate pe fiecare utilitate dorita incat sa impartim camera in cel putin 4 functiuni – dormit, tolanit, desenat la masuta si un dressing cu umerase la vedere, accesibile spre sol pentru ca cei doi sa isi aleaga singuri hainutele in curand.

Spatiul este ultra familiar, dar plin de caracter, inspira lejeritate si acea stare ca este locuit cu pofta de viata si de frumos deja o vreme.

Anul amenajării: 2022

Suprafața: 12o mp, P+E

Foto: Anca Moiceanu

Amenajare – Simulare 3D

Imaginile sugestive randate ne-au ajutat sa decidem circuitele si functiunile, precum si piesele mari de mobila si cromatica generala.

Trecand la implementare am intrat in detaliu pe fiecare decizie incat fiecare obiect sa fie ales cu grija, nimic nu a fost intamplator iar colaborarea a fost una tare stransa.

Spațiul în faza inițială

Spațiul în faza inițială era la gri și printr-o colaborare cot la cot am ales împreună toate piese.

Mai jos vedem cum arăta spațiul la data preluării:

Am avut o colaborare foarte bună cu Laura pentru o casă de 119 mp. Ceea ce o face unică printre alți designeri este faptul că reușește să surprindă stilul și nevoile fiecărui client prin intermediul unui quiz extensiv. Astfel designul nu este impersonal, impus, ci foarte particular. Are si un stil personal care la final uneste totul, aducand o atmosfera caldă si primitoare casei. Am mai apreciat dispoibilitatea ei, pentru că pe un santier apar lucruri neprevăzute e mereu acolo să ofere solutii. Cu privire la mobila sunt oferite multe opțiuni, la bugete diferite, toate în stilul care te caracterizează. Recomandăm 100%.

Bogdan si Bea Popa