Cosmin a spus că vrea un loc cu ordine și cu atmosferă ca în serialul Peaky Blinders, dar puțin mai prietenos și cald. A spus că vrea nuanțe masculine, de negru, gri de orice fel, maro lemn închis. Deși punctual refuza orice formă deschisă, feminină, circulară, culoare veselă, accesorii, totuși din poze și discuții a reieșit că e atras de ambientele intime și spațiile foarte bine armonizate și cu acel sentiment de acasă.

Așa că am ales drept cuvinte cheie pentru apartamentul Yang Intimate: ordonat, linear, cu o cromatică închisă, dar cu atmosferă caldă.

Clientul a dorit să acordăm mare atenție materialelor, să fie mate și robuste, finisate premium. Stilul industrial fiind stilul câștigător pentru client, vedetele au devenit: texturile brute precum beton, metalul negru, cărămida neagră și lemnul. Dar aceste texturi trebuiau să fie fine, cu touch elegant și acompaniate de accente de lemn și de lumină caldă, difuză.

Un obiect structural central al amenajării a fost stâlpul din zona de dining, care a fost decopertat și lăsat așa cum l-am găsit sub rigipis – beton, imperfect, pe care am dat două straturi de lac. Un alt loc important pentru Cosmin era mini-barul de whiskey, o zonă de whiskey și narghilea, chiar alături de personajul lui preferat din serial, Tommy Shelby.

Intenția mea, după toate spusele clientului a fost să creez un spațiu cu elemente industriale aduse în contemporan, cu linii drepte dar care să nu deranjeze sau să lovească în niciun moment. Spațiul va fi confortabil și primitor, ca un hotel boutique elegant dar nepretențios, si, nu în ultimul rând, foarte personalizat cu elemente preferate precum brazi, portret, texturi închise și elegante, barul și sticlele de whiskey.

Spațiul va fi cu siguranță completat de Paco, pug-ul casei, care se potrivește perfect în context: aparent sobru-serios, dar extrem de prietenos!

Cheers, Cosmin!

Vezi PROIECTUL IMPLEMENTAT, CU POZELE REALE, AICI.